8 Изненадващи неща, които не знаете за вашата градина

By in
1715
8 Изненадващи неща, които не знаете за вашата градина

Градинарството едва ли е проста практика – известно е, че са необходими умения, всеотдайност и малко повече късмет за отглеждане на цветя и зеленчуци. Но докато някои факти за градините са объркващи (като деликатната природа на отглеждането на билкови градини), някои от тях са просто забавни или дори невероятни. И тъй като обичаме всичко, що се отнася до градинарството, не можем да не споделим тези интересни факти за градината:

  1. Слънчогледът не е едно цвете

Това не е само един стрък растение – слънчогледа съдържа 1000-2000 отделни цвята, които се задържат на едно стебло.

  1. В една чаена лъжичка почва има повече микроорганизми, отколкото в почвата

Това е странно! Добре де, ако трябва да погледнем отблизо този факт, това може да ви накара да повярвате, че всеки микроорганизъм е есенциален за почвата и нейното развитие. Замислете се как бихте могли да добавите повече източници на микроорганизми, за да направите почвата по-плодородна.

  1. Растенията наистина реагират на звуците

Говоренето с растенията, за да им помогне да растат, е добре позната практика сред жените, но проучванията показват, че вибрациите (като музиката или може би дори сладкият звук на гласа ви) могат да повлияят на растежа на растенията.

  1. Пеперудите могат да бъдат по-привлечени от плевелите, отколкото от цветята в градината ви

Цветните цветове не са главната причина, поради която тези насекоми обичат вашата градина – това е заради нектара им. Според Института на Смитсониън, нови сортове от популярни цветя са били отглеждани за по-голям цвят и размер, но често са губили аромата си в процеса. Така че ежедневните плевели, като глухарчетата и детелините, всъщност могат да бъдат най-привлекателните неща във вашия двор за пеперудите (те също мразят пестицидите).

  1. Малко сода за хляб може да ви помогне да отглеждате по-сладки домати

Редовното разпръскване на тази съставка в почвата на растенията може да ви помогне за намаляване на киселинността, която подслажда вашата реколта.

  1. Някои от любимите ви плодове са в „розовото” семейство

Ябълки, круши, праскови, череши, малини, ягоди и други са розови, което ги прави братовчеди на сорта Деня на Свети Валентин.

  1. Правилната комбинация от орхидеи може да мирише на любимия ти десерт

Знаете ли, че семената от ванилия идват от сорт орхидея? И това не е единственият сладък вид: “Oncidum hyrbrid, наречен Sharry Baby, мирише на шоколад”, казва Джордж Хетфийлд”.

Ароматът на” печената бисквитка “го прави победител.” Има още редица изненадващи факти за мириса на всяко растение – трябва просто да се поинтересувате и да ги направите част от своята цветна градина!

  1. Можете да промените цвета на хортензията, като промените нивото на рН на почвата

По-алкалната почва ще доведе до розов цъфтеж, докато по-голямата киселинност ще доведе до сини цъфтежи. За да направите растението от синята страна, добавете повече органична материя към почвата си, като черупките на яйцата ил утайката от кафето (макар че киселинността на използваната утайка от кафе може да варира значително, така че можете да опитате и висококисел тор). Промяната няма да се случи за една нощ, но в крайна сметка ще успеете да манипулирате нивото на рН на почвата.

 

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *